Slik finner du meldingshoder i Outlook

15 March 2018 | Erlend Andreas Gjære

Har du mottatt en e-post og lurer på om den kan være farlig, eller kanskje verd å advare andre om? Da er det flott å varsle IT-ansvarlige om e-posten, men nytteverdien øker om man benytter en bestemt framgangsmåte.

Det enkleste er å videresende e-posten med knappen for videresending. Ulempen er at da forsvinner en mengde «usynlig» innhold i den opprinnelige meldingen, såkalte meldingshoder (headers). Meldingshodene forteller blant annet hvor e-posten har sin opprinnelse, hvilke servere den har vært innom på vei til deg, og hvorvidt avsenderens domene har passert grunnleggende svindelkontroll.

IT-ansvarlige vil som regel ha nytte av denne informasjonen, for å vurdere hvorvidt e-posten er trygg eller potensielt farlig. Derfor vil du sannsynligvis få beskjed i retur om å prøve på nytt, om du velger enkleste løsning.

Her følger to framgangsmåter for å videresende e-posten til IT-ansvarlige på riktig måte:

Kopier meldingshoder

Gjennom en godt skjult meny i Outlook for å vise originale meldingshoder i e-post. Selv om det slett ikke er brukervennlig, gjør oppskriften like fullt jobben som trengs.

Første steg er å dobbeltklikke på den mistenkelige e-posten (1) i meldingslisten, så den åpner seg i et eget vindu:

Deretter trykker du "Fil" (2.) i meldingsvinduet, og får opp en rekke nye valg. Bla helt til bunnen på denne siden, hvor du trykker på knappen "Egenskaper" (3.):

Til slutt kommer det opp et nytt vindu med en mengde innstillinger. Her er det den lille tekstruten helt nederst (4.) som vi er på jakt etter:

Trykk med musepekeren inni vinduet, slik at tekstmarkøren aktiveres. Nå kan du trykke CTRL + A på tastaturet for å markere hele teksten, og deretter CTRL + C for å kopiere til utklippstavlen.

Endelig kan du gå tilbake til e-posten, trykke videresend, og lime inn meldingshodene nederst i e-posten med CTRL + V.

Denne framgangsmåten fungerer dessverre kun i Outlook på PC.

MailRisk gjør dette enkelt

MailRisk-knappen åpner et vindu som blant annet lar deg sende e-posten til IT-ansvarlige med kun ett klikk:

I tillegg får du opp en veiledet analyse som hjelper deg med å avklare hvorvidt e-posten er falsk eller ekte. Slik kan du umiddelbart få sjekket ut saken, eller du kan be om å få en direkte tilbakemelding på mistanken fra en ekspert. 

Se filmen om hvordan MailRisk hjelper deg i møte med svindlere og hackere:

MailRisk gjør det samtidig enkelt for IT-ansvarlige å holde oversikt over alle e-poster som blir innrapportert. Roboten vår sørger for at alle rapporter som har noe til felles, blir gruppert etter trussel og omfang, og portalen for administratorer viser hvilke egenskaper som går igjen på tvers av de innrapporterte e-postene.

Dermed blir det enkelt å følge med på hvilke trusler som avdekkes av gode kolleger, og ikke minst enkelt å følge opp med målrettede tiltak for å blokkere angrepene.

MailRisk fungerer dessuten like godt på både PC, Mac, webmail, nettbrett og mobil.

Tror du MailRisk kunne vært noe for deg og kollegene dine? Kontakt oss for en demo!

 


‒ Saves time on security help

See how MailRisk ensures efficient awareness and help with suspicious emails among employees in the entire company.

Read about MailRisk at Tussa →

MailRisk in 90 seconds

Click here to see a short movie about MailRisk

Learn how all employees can contribute to better security in your company!

«MailRisk offers a unique way for both employees and companies to detect and respond to targeted email threats.»

Outstandig Security Performance Awards

Check out MailRisk →

See all posts →